iohh-si-kov_1-465x390
Președintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe Laura Codruța Kovesi, procurorul general DNA
9 iulie 2018
IMG_20180707_160158
Fetindia: Drumul lavandei de la cultură la produs finit
9 iulie 2018

Laura Codruța Kovesi: ”Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”

MjMxZGI0ZjBiZDM2MWVmYWI3OWIxY2RmNzliZTY=.thumb

Laura Codruța Kovesi, deja fost procuror-lef al DNA, a susținut o declarație de presă la plecarea din instituție. Mesajul său către procurori, dar și către societatea civilă, a fost de perseverență în lupta cu sistemul corupt. ”Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”, a spus procurorul Laura Codruța Kovesi.

Totodată, Laura Codruța Kovesi a reiterat problema subordonării procurorilor față de politic: „Decretul de revocare emis de preşedinte lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei? Nu comentez decizia CCR, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei. Şi de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară”.

De asemenea, fostul procuror-șef al DNA a precizat că, deși nu va mai lucra în DNA,  rămâne procuror.

„Am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA și începând de astăzi nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost. Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție. Această luptă e de apărare a societății de infractori periculosi. Am văzut ce mai rămâne din legile penale. Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *