thumb
Schimbul de date: Consolidarea cooperării Europol cu țările terțe
10 iulie 2018
hearingpn
Lanțul de aprovizionare cu alimente este vulnerabil la practici comerciale neloiale. Ce măsuri propune Comisia Europeană?
11 iulie 2018

Laura Codruța Kovesi se întoarce la Sibiu ca procuror DIICOT

kovesi-spinu.gaijqvw06r-1000x600

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), revocată luni din funcție de către președintele Klaus Iohannis ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale a României (CCR) a fost repartizată ca procuror DIICOT la Sibiu.

Repartizarea a fost făcută în această dimineață de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), secția de procurori.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) este o direcție în cadrul Ministerului Public din România, înființată prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 7/2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 508/2004. DIICOT efectuează investigații în materia infracțiunilor grave, definite de Legea nr. 39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate. DIICOT este independentă în raport cu instanțele judecătorești și cu parchetele de pe lângă acestea, precum și în relațiile cu celelalte autorități publice.   DIICOT a fost înființat în anul 2004, în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere.

Tot astăzi, procurorul general Augustin Lazăr a dat de înțeles că se gândește să o aducă pe Laura Codruța Kovesi în cadrul Parchetului General.

„Procurorii care își încheie activitatea la DNA de regulă își continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-și experiența pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună și care să aducă un plus Ministerului Public cu experiența câștigată la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare”, a declarat  astăzi procurorul general Augustin Lazăr, conform Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *