judicial_corruption_banner2
Judecătoare trimisă în judecată pentru luare de mită
21 octombrie 2018
klausiohannis1450792430-1452760788jpg-465x390
Președintele Klaus Iohannis prezintă la Strasbourg viziunea României asupra viitorului Uniunii Europene
23 octombrie 2018

Medic reținut pentru luare de mită: A „pensionat” 70 de angajați ai Penitenciarului Arad

Doctor-medical-finance-fraud-FHPAF-500x333

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 octombrie 2018, a medicului POȘIAR EUGEN SILVIU, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara (angajat ca personal contractual civil), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită (2 fapte) și  trafic de influență (2 fapte). Ulterior, la solicitarea procurorilor DNA,  Tribunalului Timiș a decis arestarea medicului pentru 30 de zile.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează parcursul infracțional al medicului.
Astfel, începând cu luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală (pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial).
Concret, în schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare să se pensioneze în această modalitate apelau la medicul Poșiar Eugen Silviu  care, în situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a „solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave), acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile și întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate.
Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective ”apt limitat”, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie.
În modalitatea expusă, până în prezent, au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani.
În același context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, medicul Poșiar Eugen Silviu, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei.
De asemenea, medicul a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale.

”Inculpatului Poșiar Eugen Silviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 18 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat DNA pritnr-un comunciat de presă.

Instanța de la Tribunalul Timiș a decis ca medicul să fie arestat pentru 30 de zile, începând cu data de 18.10.2018, până la data de 16.11.2018 inclusiv.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

”În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție”, mai spune DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *