teodor melescanu
Meleșcanu: România va oferi explicații Uniunii Europene pentru legile justiției, când vor fi definitive
2 februarie 2018
agricultura.jpg
Daniel Buda cere oficialilor de la Bruxelles să ia în considerare mai mult dezvoltarea satelor
2 februarie 2018

Ministrul Sănătății: Spitalele regionale de urgență au întârzieri deoarece s-a pornit cu studii de fezabilitate nerealiste

salon spital cluj

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că întârzierea construcţiei spitalelor regionale are la bază faptul că ”s-a început cu proiecte mari și studii de fezabilitate nerealiste”. Prezentă, joi, la Cluj-Napoca, la o conferință pe o temă oncologică, Sorina Pintea a oferit asigurări că în acest an se demarează lucrările la spitalul regional de urgență Cluj.

S-au făcut nişte studii de fezabilitate nerealiste, care nu corespundeau nevoilor noastre. Spun că au devenit prioritatea mea pentru că în acest moment suntem pe ultima sută de metri, în sensul că avem finanţare prin POR şi treaba noastră acum este să facem studiile de fezabilitate şi să le depunem. Dar, din fericire, Clujul s-a mişcat foarte repede, şi ca autorităţi locale, şi cei din Direcţia de Sănătate Publică. Dar mai avem o problemă şi la Cluj, un transfer de teren de la Ministerul Apărării la Ministerul Sănătăţii. Avem o problemă la Craiova, avem probleme şi la Iaşi din punctul acesta de vedere. Dar, mai mult, avem probleme cu mentalităţile. Revin, este laitmotivul. Noi suntem cei care trebuie să creăm aceste spitale, să le dăm pe tavă consultanţilor să le facă un design apropiat de nevoile noastre”, a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul a adăugat că proiectul va fi depus la Bruxelles, în cursul acestui an și că lucrurile ar trebui să evolueze având în vedere că există voință politică atât în România, cât și printre oficialii europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *