kovesi
Un nou asalt asupra DNA
12 februarie 2018
darius-valcov-viorica-dancila
Deși condamnat, Darius Vâlcov rămâne consilierul premierului
12 februarie 2018

N-ai lucrat 10 ani? Ești asistat social!

Lia Olguta Vasilescu, ministrul propus al Muncii si Justitiei Sociale, sustine o declaratie de presa dupa ce a fost audiata in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, miercuri 4 decembrie 2017.ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Cine nu a cotizat cel puțin 10 ani la buget va fi scos din categoria pensionarilor și va fi tratat ca asistat social.

 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică seara că cine nu a lucrat minimum zece ani și nu a cotizat la stat, va fi trecut în categoria asistaților sociali.

„Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru aceștia, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scădea sub 640 de lei”, a spus ministrul Lia Olguța Vasilescu.

Cei aflaţi în această categorie vor primi lunar 640 de lei de la 1 iulie, iar suma nu va fi majorată odată cu punctul de pensie, ci numai când statul va considera că este cazul.

„Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1.775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *