steag-ue
UE: Lupta împotriva discriminării nu dă roade nici după 10 ani
6 decembrie 2017
drepturi de autor
Comisia Europeană dă în judecată România pe tema gestiunii colective a drepturilor de autor
7 decembrie 2017

Oficialii europeni trag un nou semnal de alarmă la adresa României. Guvernul nu face nimic pentru corectarea deficitului excesiv

tudose.04wtlpa9eo

Consiliul European a publicat, marți, o nouă decizie prin care trage un semnal de alarmă la adresa României, Guvernul PSD-ALDE fiind criticat pentru că nu a luat nicio măsură pentru corectarea deficitului bugetar excesiv. Țara noastră era deja sub lupa oficialilor europeni, care au emis deja o serie de recomandări, care însă nu au fost ascultate.

Echilibrul structural al României se așteaptă să fie deteriorat cu 1.1% din PIB în 2017, mult sub ținta de 0.5% recomandată de Consiliu în vara acestui an. Riscul este ca acest dezechilibru să ducă la un deficit bugetar estimat la 3.3% din PIB pentru 2017, peste valoarea de referință din UE.

Mai mult, Consiliul European arată creșteri uriașe ale cheltuielilor făcute de Guvern, până la 4.9% din PIB în 2017, mult peste limita sugerată la nivel european, 3.3%.

Pentru corectarea abaterilor, Guvernului României îi este indicată să folosească orice câștig economic din această perioadă pentru reducerea deficitului.

”Guvernul PSD-ALDE, plesnit din nou de la Bruxelles! Procedura de infringment pentru deficit excesiv împotriva României este tot mai aproape de a deveni o realitate iar viitorul nostru este jucat la ruleta rusească de Dragnea și Tudose!

Guvernul Tudose recidivează- pentru a câta oară- ca urmare a faptului că nu s-au luat măsuri esențiale impuse de la Bruxelles pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă. În cursul zilei de ieri, Consiliul European a adoptat o decizie prin care a stabilit din nou că România nu a luat măsuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă de la traiectoria de ajustare convenită pentru atingerea obiectivului bugetar pe termen mediu.
Obiectivul pe termen mediu, dar și procedura de deviere semnificativă, fac parte din componenta preventivă a Pactului de stabilitate și de creștere. Cu alte cuvinte, nu te întinde mai mult decât îți este plapuma. Sau, altfel spus, se urmărește diminuarea efectelor negative ale acțiunilor discreționare și distructive, generate de politicile guvernamentale incoerente, ineficiente și chiar dărâmătoare pentru economia românească.

Nu este prima oară când Guvernul Tudose este tras de urechi de Bruxelles din cauza măsurilor populiste care pot afecta grav și iremediabil economia românească. Lipsa de reacție la recomandările instituțiilor europene nu fac altceva decât să plaseze România pe harta ignoranței politice și să o îndepărteze de parcursul său european.
Îi solicit public premierului Mihai Tudose să explice tuturor românilor care este orizontul de timp înăuntrul căruia recomandările din partea Consiliului vor deveni realitate. În lipsa unei astfel de reacții, nu ne rămâne decât să concluzionăm singuri că acesta dorește să joace viitorul românilor la ruleta rusească”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

Consiliul European a dat termen Guvernului PSD-ALDE până în 15 aprilie 2018 să răspundă ce măsuri a luat în urma primirii recomandărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *