Online-booking-key-on-com-009
Comisia Europeană cere eliminarea de urgență a conținutului online ilegal
9 ianuarie 2018
Daniel Buda
Daniel Buda: Raportul Grupului Statelor Împotriva Corupției arată dezastrul guvernării PSD-ALDE la nivelul României
18 ianuarie 2018

Orașele și regiunile europene cer să nu fie tăiate fondurile de coeziune din următorul exercițiu bugetar UE

steag-ue

Cu următoarea conferință pe tema bugetului multianual în 8-9 ianuarie, Comisia Europeană lucrează la propunerea pentru exercițiul de după 2020, care trebuie să fie prezentat în luna mai.

Președintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, contribuie la dezbatere amplificând vocea regiunilor și orașelor îngrijorate de posibilele tăieri de la politica de coeziune și avertizând asupra pericolelor care stau să cadă pe o Europă centralizată, divizată și oarbă teritorial.

„Chiar ne dorim o Europă cu mai puține programe de training pentru cei care își caută loc de muncă, mai puțină infrastructură pentru transport sustenabil, mai puțină eficiență energetică pentru locuințe, mai puțin internet pentru zonele rurale și mai puține oportunități de integrare pentru imigranți?”, a spus Lambertz.

Scăderea bugetului UE vine în urma Brexitului, fiind exprimate necesități urgente din domeniul apărării și securității și a migrației.

„Mulțumită reformelor din 2014, politica de coeziune este o politică inovativă care prezintă rezultate în provocările-cheie de astăzi: locuri de muncă, competitivitate, schimbări climatice, energie și bandă largă. Investiția în politica de coeziune este o investiție în cetățeni. Reducerea fondurilor de coeziune va duce la adâncirea diviziunilor dintre Est și Vest, Nord și Sud, între comunitățile din mediul urban și cele din mediul rural”, a adăugat președintele CoR.

Acesta a invitat stele membre să contribuie financiar la acoperirea noilor nevoi ale UE din domeniul apărării și securității și a migrației, fie prin creșterea contribuției nete fie prin introducerea de noi taxe la nivel european pentru poluatori sau pentru marile companii IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *