Daniel Buda
Daniel Buda: Majoritatea PSD-ALDE a distrus orice fărâmă de credibilitate a României pe plan internațional
17 noiembrie 2017
raluca turcan
PNL și USR au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose
17 noiembrie 2017

Parlamentul European dorește să disponibilizeze un fond de investiții pentru Ucraina, Georgia și Moldova

Schengen

Uniunea Europeană dorește să recompenseze eforturile de integrare ale partenerilor din Est prin crearea unui fond de investiții care ar putea fi aprobat la summitul din noiembrie. Printre recompense s-ar putea număra și alăturarea la uniunea vamală.

Europarlamentarii au apreciat, miercuri, progresele importante făcute de aceste țări de la ultimul Summit al Parteneriatului Estic, care a avut loc în 2015.

Aceștia au sublinitat totuși că orice înțelegere va cădea dacă o țară nu respectă valorile europene sau intimidează asociațiile care apără drepturile omului sau jurnaliștii.

Următorul Summit, va avea loc la Bruxelles în 24 noiembrie.

În pregătirea întrunirii, europarlamentarii recomandă crearea unui fond de investiții pentru Ucraina, Georgia și Moldova pentru infrastructură socială și economică.

Totodată se propune realizarea unui sistem de evaluare pentru ca și aceste țări să adere la uniunea vamală, energetică, digitală sau chiar la spațiul Schengen.

Printre beneficiile de care se vor bucura aceste țări se vor număra și eliminarea tarifelor suplimentare pentru convorbiri telefonice în UE și susținerea reformei fiscale astfel încât să fie înlăturat sistemul oligarhic și să fie redusă evaziunea fiscală.

Rezoluția a fost adoptată cu 519 voturi pentru, 114 împotrivă și 47 abțineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *