2018_09_21_2_rsz_crp
Gabriela Firea a demisionat!
19 noiembrie 2018
iohannis_trofeu
Klaus Iohannis: ” Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri!”
21 noiembrie 2018

Parlamentul European îi aduce pe cetăţeni mai aproape de Europa!

46451156_942156415908656_5929685742107230208_o

Parlamentul European a lansat un website nou care ilustrează impactul pozitiv al UE asupra fiecărui cetăţean. www.what-europe-does-for-me.eueste un site interactiv şi multilingv, intitulat ”Ce face Europa pentru mine” şi îşi propune să arate în ce măsură UE produce o schimbare în viaţa oamenilor.

Acest nou website al Parlamentului European oferă răspunsuri clare, fiind un instrument valoros pentru a aduce Europa mai aproape de cetăţenii săi.
Site-ul conține sute de fişe uşor de citit, care prezintă exemple de schimbări pozitive în viaţa oamenilor, realizate cu contribuţia UE. Utilizatorii pot găsi cu uşurinţă informaţii specifice despre ceea ce face Europa pentru regiunea lor, profesia lor sau modalitatea lor preferată de a-şi petrece timpul.
Aproximativ 1.800 de fişe, de o singură pagină, sunt disponibile pentru citire, distribuire sau reutilizare ca pagini on-line sau ca fişiere PDF. Acestea sunt organizate în două categorii principale pe site. Prima secţiune, “În regiunea mea”, permite utilizatorilor să selecteze locurile în care aceştia şi familia lor trăiesc sau lucrează. Cum este prezentă Europa în oraşele, municipiile şi regiunile noastre? Această secţiune a site-ului acoperă peste 1.400 de localităţi din fiecare parte a Uniunii Europene.
Cea de-a doua secţiune a site-ului, ”În viaţa mea”, permite fiecărui utilizator să selecteze din 400 de “pagini unice” pentru a găsi lucruri importante pentru fiecare persoană. Cum influenţează UE, de exemplu, familiile, sănătatea, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile consumatorilor şi drepturile sociale? Cum sprijină UE oamenii în viaţa lor profesională, în ceea ce priveşte zeci de categorii profesionale – de la apicultori la şoferi de autobuz până la berari? Ce a făcut UE pentru oamenii care se bucură de activităţi de agrement cum ar fi sportul, muzica sau televizorul? O serie de podcast-uri, într-un număr tot mai mare de limbi, este, de asemenea, disponibilă pentru această secţiune. Fişele oferă o imagine a acţiunilor demarate de UE pentru cetăţeni – bazată pe exemple interesante, cu legături către informaţii suplimentare – mai degrabă decât a încerca să se enumere tot ceea ce UE a făcut vreodată.
Acestea vor fi completate, într-o a treia secţiune a site-ului, cu documente de informare mai detaliate, având în centrul atenţiei politicile UE, care prezintă unele dintre realizările actualei legislaturi parlamentare şi perspectivele pentru viitor, cu un accent special pe opinia publică şi preocupările şi aşteptările cetăţenilor faţă de acţiunile UE.


”Românii trebuie să cunoască beneficiile concrete ale aderării la UE, tocmai din acest motiv, îi invit pe toţi cetăţenii să acceseze acest nou site pus la dispoziţie de Parlamentul European, pentru a vedea obiectivele din oraşele, judeţele sau regiunile lor, finanţate cu ajutorul fondurile europene”, precizează europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE), unul dintre principalii susținători în ceea ce privește popularizarea influenței comunității europene în țările membre și în comunitățile locale.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *