35067623_1642788605829674_6087416663706173440_n
Daniel Buda: ”Peste un sfert din populație trăieşte cu mai puţin de 5,5 dolari pe zi, ceea ce reprezintă cea mai ridicată rată a sărăciei din UE!”
12 iunie 2018
images
Ucraina primește un sprijin financiar de un miliard de euro pentru a-și plăti datoriile
13 iunie 2018

Parlamentul European își exprimă sprijinul pentru victimele vulcanului Fuego din Guatemala

vulcanul-fuego-din-guatemala-a-erupt

Președintele  Antonio Tajani și-a exprimat solidaritatea cu cei afectați de vulcanul Fuego din Guatemala, în deschiderea sesiunii de la Strasbourg.

Vulcanul Fuego din Guatemala este încă activ, iar 100 de oameni au fost declarați morți și 2 milioane au fost afectați de erupție, ceea ce reprezintă peste 10% din populație. În numele Parlamentului European, președintele Tajani a exprimat sprijinul pentru populația Guatemalei în aceste momente dificile.

La 21 mai, Curtea Europeană de Justiție a răsturnat două decizii luate de Biroul Parlamentului European (președintele și cei 14 vicepreședinți) de a-l sancționa pe deputatul Janusz KORWIN-MIKKE pentru remarci nepotrivite împotriva migranților și femeilor. Comentând decizia Curții, președintele Tajani a spus că “toți cei care spun că femeile sunt inferioare bărbaților ar trebui sancționați”. Biroul Parlamentului va discuta dacă să facă sau nu apel la decizia Curții. De asemenea, o dezbatere privind “declarațiile Consiliului și Comisiei privind urgențele umanitare în Mediterana și solidaritatea în Uniunea Europeană (fără rezoluție)” va fi adăugată ca al doilea punct pe agenda după-amiezii a zilei de miercuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *