eu-passport-lanes-600x600
Securitatea la frontiere: verificarea călătorilor înainte să ajungă în UE
5 iulie 2018
iohh-si-kov_1-465x390
Președintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe Laura Codruța Kovesi, procurorul general DNA
9 iulie 2018

Parlamentul European va reveni asupra normelor privind drepturile de autor în septembrie

drepturi-de-autor

Deputaţii din Parlamentul European au respins propunerea de mandat pentru începerea negocierilor privind adaptarea legislaţiei din domeniul drepturilor de autor la noua eră digitală.

În sesiunea Parlamentului au fost 278 de voturi în favoarea propunerii, 31 de abţineri  şi 318 voturi pentru respingerea mandatului de negociere propus de Comisia de Afaceri Juridice pe 20 iunie. Prin urmare, poziţia Parlamentului va fi supusă dezbaterii, amendamentelor şi votului în următoarea sesiune plenară, în septembrie.

După vot, raportorul propunerii, Axel Voss (EPP,DE), a afirmat:

“Îmi pare rău că o majoritate a deputaţilor europeni nu susţine poziţia pe care eu şi comisia de Afaceri Juridice am promovat-o. Dar aceasta face parte din procesul democratic. Vom reveni asupra acestui dosar în septembrie cu o mai mare deschidere pentru a răspunde preocupărilor oamenilor şi, în acelaşi timp, pentru a adapta normele privind drepturile de autor la actualul mediul digital.”

Regulile de procedură ale Parlamentului European prevăd că, dacă cel puţin 10% dintre deputaţi (76) se opun lansării negocierilor cu Consiliul pe baza unui text votat în comisie, are loc un vot în şedinţa plenară. Până la expirarea termenului, marţi la miezul nopţii, obiecţii cu privire la începerea negocierilor au fost manifestate de un număr suficient de deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *