Brexit
Brexit: eurodeputații pun pe primul loc cetățenii în cadrul negocierilor
24 septembrie 2017
scoala
Eurodeputații cer eliminarea dicriminării față de romi
29 septembrie 2017

Peste 60% dintre români au aflat că tarifele de roaming au fost eliminate

atentie-cat-si-de-unde-vorbiti-la-telefon-tarifele-de-roaming-din-tarile-non-ue-pot-fi-si-de-50-de-ori_size9

roaming

Românii, în marea lor majoritate (63%), sunt conștienți că tarifele de roaming au fost eliminate în UE, iar 85% dintre ei apreciază că ei personal sau familia și prietenii lor vor beneficia de pe urma acestei măsuri, se arată într-un sondaj Eurobarometru. 60% dintre respondenți și-au restricționat utilizarea telefonului când au călătorit în străinătate înainte de 15 iunie, acest procent scăzând până la 57% după această dată.

Atât înainte, cât și după 15 iunie, românii au folosit mai puțin ca în propria țară apelurile de voce (49% și 47%). Pentru mesajele text și transferul de date, procentul celor ce nu le folosesc niciodată când călătoresc în altă țară UE, a scăzut de la 34% (înainte de 15 iunie) la 19% (după 15 iuniea), la ambele servicii. De asemenea, operatorii au remarcat o creștere semnificativă a traficului de date generat de persoanele care călătoresc, acesta majorându-se de câteva ori față de vara lui 2016. Deși mai puțin pronunțată, creșterea numărului de apeluri în roaming a fost și ea semnificativă. Din aceste motive, operatorii de telefonie mobilă din zonele turistice au raportat investiții semnificative în propriile rețele, pentru a valorifica oportunitățile reprezentate de creșterea cererii.

Se poate observa și faptul că operatorii de telefonie mobilă respectă, în general, noile norme. Comisia va continua însă să monitorizeze evoluțiile de pe piețele serviciilor mobile din statele membre, pentru a se asigura că operatorii le respectă în continuare, iar clienții continuă să beneficieze de eliminarea tarifelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *