20180612PHT05635_original
Numărul europarlamentarilor va fi redus după alegerile europene din 2019
14 iunie 2018
35464246_765527406904892_6175026755229712384_n
Daniel Buda, europarlamentar PPE/PNL: ”Finanțare suplimentară de la UE pentru apicultori”
18 iunie 2018

Pleci de acasă o lună? Poți cere suspendarea abonamentului la TV!

telecomanda-Tv-605x

Furnizarea serviciului de televiziune poate fi suspendată temporar  pe parcursul derulării contractului, anunță Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Astfel, dacă pleci o lună în concediu sau migrezi în perioada estivală de la oraș la sat, poți cere suspendarea contractului pentru a nu plăti degeaba abonamentul la TV în lunile în care lipsești de acasă.

Suspendarea furnizării serviciului de televiziune se poate face atât la cererea ta, cât și la initiativa furnizorului.

Unii furnizori le oferă clienților lor posibilitatea de a solicita suspendarea serviciului pentru o perioadă limitată. Posibilitatea de a solicita suspendarea temporară a serviciului si condițiile realizării acesteia trebuie să fie specificate în contractul pe care l-ai încheiat cu furnizorul tău.

”Dacă ești interesat de această facilitate, verifică unde și cum trebuie să depui cererea, care este perioada maximă pentru care poți solicita suspendarea furnizării serviciului, dacă această perioadă va prelungi proporțional durata contractuală inițială, în ce condiții se realizează reconectarea, dacă se percep taxe pentru reconectare etc.”, îi sfătuiește ANCOM pe abonați.

 În anumite situații, precizate în contract, furnizorul poate decide să îți suspende furnizarea serviciului. De regulă, suspendarea serviciului poate fi cauzată de neplata facturilor în termenul indicat în contract, de existența unui risc asupra securității rețelei sau de nerespectarea altor obligații contractuale. Contractul trebuie să conțină cel puțin următoarele informații referitoare la suspendare: în ce cazuri poate fi suspendată furnizarea serviciilor, eventualele consecințe ale suspendării asupra celorlalte drepturi și obligații contractuale, precum și în ce condiții se poate relua furnizarea serviciului (de exemplu, după plata la zi a facturilor și a unei taxe de reconectare).

 

Ce, cum și unde reclami

 

Dacă furnizorul nu își respectă obligațiile contractuale referitoare la suspendarea furnizării serviciului te poți adresa Autorității Naționale pentru Protecția ConsumatorilorÎn această situație, ANCOM susține că poate oferi consiliere și mediere, dar nu poate sancționa furnizorul.

”Daca ai încheiat un contract în care nu sunt precizate condițiile de suspendare a furnizării serviciului, deși furnizorul oferă această facilitate sau își exercită acest drept, ANCOM poate lua măsuri”, precizează Autoritatea. Sesizările se pot face direct pe site-ul www.ancom.org, prin completarea unui formular on-line, dar și prin e-mail, telefon și prin sesizare trimisă prin poștă.

ANCOM efectuează investigații pentru a verifica dacă și în ce măsură furnizorul reclamat a încălcat prevederile legislației din domeniul comunicațiilor electronice sau al serviciilor poștale, în limita atribuțiilor sale. De asemenea, poate face acțiuni de control la sediul/punctul de lucru al furnizorului reclamat sau poate solicita informații și documente suplimentare.

Daca în urma investigării sesizării, Autoritatea nu constată încălcări ale legislației specifice, acest lucru îți va fi comunicat în scris. Totodată, vei primi sugestii cu privire la eventualele modalități de soluționare a celor reclamate și informații cu privire la instituțiile care te pot ajuta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *