dragnea
Dragnea își numără susținătorii. Zi crucială pentru PSD
21 septembrie 2018
euro
Sondaj: UE ar trebui să facă mai mult pentru combaterea terorismului, a șomajului și pentru mediu, spun europenii
24 septembrie 2018

Pomohaci și-a recunoscut vinovăția: a subtilizat peste 150.000 de euro!

pomohaci

 

Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul cu privire la acuzația de evaziune fiscală în formă continuată.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoașterea comiterii faptei și acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,  respectiv 11 acte materiale, potrivit unei informări remise de către Ministerul Public. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, inculpatul a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei (din care suma de 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 21.885 lei contribuția asigurărilor sociale de sănătate).

Menționăm că prejudiciul anterior menționat a fost acoperit integral de către inculpat. Pedeapsa stabilită ca urmare a acordului dintre procuror și inculpatul Pomohaci Cristian Dorin pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală este de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu inculpatul stipulează, totodată, interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum și interzicerea ca pedeapsă accesorie a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, spune Ministerul Public.

 

Termenul de supraveghere stabilit este de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care  Pomohaci trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Totodată, pe durata termenului de supraveghere Pomohaci are obligația de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanței. Acordul mai stabilește că, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Pomohaci Cristian Dorin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Mureș.

Reamintim că tot Cristian Pomohaci este subiectul unei alte anchete, fiind acuzat de hărțuire sexuală asupra  minorilor. În urma scandalului legat de abuzurile sexuale asupra copiilor pe care se presupune că le-ar fi făcut, Cristian Pomohaci a fost caterisit de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *