you-wont-hear-fishermen-discussing-this-danger-of-commercial-fishing
Pescuitul în Marea Nordului: Deputații europeni sprijină planul UE de susținere a stocurilor de specii demersale
30 mai 2018
detasare
Muncitorii detașați: vot final privind salarii și condiții de muncă egale
30 mai 2018

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé: „Trebuie să abordăm cauzele fundamentale ale migrației”

Alpha Condé, președintele Republicii Guineea, a solicitat consolidarea relațiilor UE-Africa, într-o declarație oficială făcută marți.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a subliniat sprijinul acordat de UE pentru Uniunea Africană și statelor sale membre. „În următorul cadru financiar multianual, Parlamentul European cere mai multe fonduri pentru a avea un adevărat plan Marshall pentru Africa, ceea ce trebuie să contribuie la diversificarea economică și la crearea unei baze de producție care să permită pieței forței de muncă să absoarbă noi intrați „, a declarat președintele Tajani.

Președintele Condé a subliniat parteneriatul strategic dintre Africa și Uniunea Europeană, solicitând partenerului European  să se axeze   pe cauzele principale ale migrației, dezvoltării și traficului de ființe umane.

În mai multe rânduri, Președintele Republicii Guineea a mulțumit Uniunii Europene și statelor membre pentru sprijinul acordat, în special în timpul crizei majore de sănătate din Guineea, provocată de epidemia de Ebola.

În cadrul discursului în plen, Alpha Condé a făcut, de asemenea, bilanțul anului în calitate de președinte al Uniunii Africane (UA) și a subliniat recenta semnare a acordului privind zona de comerț liber continentală (ZLEC) și progresul privind inițiativa Africii pentru energie regenerabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *