Indagra-2018
Începe cel mai mare târg agricol din România, INDAGRA 2018!
30 octombrie 2018
art
Europarlamentarul Daniel Buda pornește o campanie națională pentru susținerea spitalelor regionale
5 noiembrie 2018

Procurorul General se bate în instanță cu ministrul Justiției

lazar

Procurorul General Augustin Lazăr pare să fie o nucă mult mai tare decât fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. Procurorul General a atacat vineri în instanță raportul de evaluare făcut de ministrul Justiției, în urma căruia s-a cerut demiterea lui Lazăr.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus în instanță o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Cererea de suspendare a fost depusă la Curtea de Apel Alba. Tot vineri, Augustin Lazăr a depus, la Ministerul Justiţiei, o plângere prealabilă împotriva raportului de evaluare întocmit de Tudorel Toader. În acţiunea depusă la Curtea de Apel Alba Iulia, Lazăr a solicitat suspendarea efectelor raportului întocmit de Toader, până la soluţionarea litigiului de la Ministerul Justiţiei, conform Agerpres. Procedura de revocare a procurorului general a fost declanșată de către ministrul Justiției Tudorel Toader în 24 octombrie.

La sfârșitul lunii februarie, pe baza unui raport asemănător, ministrul Justiției a cerut revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Abia în luna iulie, după ce Curtea Constituțională a redus prerogativele președintelui, Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Kovesi de la conducerea DNA. Încă de atunci se specula că următorul pe lista ministrului Justiției pentru revocare va fi procurorul general, Augustin Lazăr. În „curtea” procurorului general se anchetează două dosare extrem de importante: Dosarul Revoluției din 1989 și violențele din 10 august 2018.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *