22548627_1699275250146190_1380834677659250904_o
Apel umanitar: Împreună pentru Arnie!
30 ianuarie 2019
51562091_1030879270369703_2377969335613259776_n
Înscrie-te în Corpul european de solidaritate!
10 februarie 2019

Șase lideri PNL cer Guvernului să nu își mai bată joc de oamenii din Regiunea de Nord-Vest

pnl

Organizaţiile PNL din Regiunea de Nord-Vest solicită Guvernului PSD-ALDE să nu îşi mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din această zonă.

Sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul ședinței organizațiilor PNL din Nord-Vest, a fost votată cu unanimitate de voturi de către cei peste 500 de membri liberali din regiune, rezoluția asumată de 6 organizații din Transilvania. Prin această rezoluție, șase lideri PNL  au solicitat Guvernului PSD-ALDE să prioritizeze și să bugeteze 12 obiective de importanță strategică pentru regiune și pentru România.Aceștia sunt: europarlamentarul Daniel Buda, președinte PNL Cluj, primarul Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, deputatul Lucian Bode, președinte PNL Sălaj,  Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud,  Ionel Bogdan,  președinte PNL Maramureș și  Adrian Albu, președinte PNL Satu Mare.

 

12 obiective majore pentru Regiunea de Nord-Vest

În cadrul rezoluției adoptate de filialele județene din Regiunea de Nord-Vest, liderii PNL au identificat 12 obiective majore pentru dezvoltarea regiunii și pentru bunăstarea celor aproape 3 milioane de locuitori ai acestei zone. Iată textul rezoluției adoptate de liberali:

 

”Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduţi pentru dezvoltarea României. În această perioadă nu s-a înregistrat nicio măsură semnificativă care să demonstreze o direcţie coerentă atât din punct de vedere economic, social, al infrastructurii sanitare sau de transport. Mai mult, s-a resimţit o stagnare în implementarea politicilor regionale, atât de necesare în vederea creşterii calităţii vieţii cetăţenilor. Perioada 2017-2018 a însemnat şi blocarea proiectelor de investiţii, ratându-se folosirea fondurilor naţionale sau a celor europene pentru modernizarea României.
Sub Guvernarea PSD-ALDE, administraţia publică locală a suferit cele mai multe agresiuni de la nivel central, începând cu elaborarea bugetelor naţionale, continuând cu execuţia acestora, stabilirea criteriilor şi a mecanismelor de echilibrare a bugetelor sau a reglementărilor pentru reducerea birocraţiei.
Mai mult, Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unităţile administrativ teritoriale astfel că, fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale, acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clintelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală şi cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităţilor locale şi primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanțarea proiectelor cu scopul creșterii calității vieții cetățenilor.
Coaliţia PSD-ALDE lasă, practic, fără bani administraţia publică locală şi, prin urmare, împiedică dezvoltarea eficientă a regiunilor. Mai mult, proiectele regionale de investiţii au fost complet uitate de PSD-ALDE care, în campania electorală şi în programul de guvernare, şi-au asumat construirea de spitale regionale, autostrăzi, centuri metropolitane, modernizarea infrastructurii aeroportuare şi de căi ferate. Toate aceste investiţii beneficiază şi de fonduri aprobate de Comisia Europeană însă, din cauza incompetenţei actualei Guvernări, România este pe punctul de a pierde fondurile europene aferente actualului exerciţiu financiar 2014-2020.

Prin prezenta rezoluţie, Organizaţiile din Regiunea de Nord-Vest a Partidului Naţional Liberal, reprezentate de judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, solicită Guvernului PSD-ALDE să nu îşi mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din această regiune şi să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă, următoarele obiective:
1. Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj
2. Finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania
3. Dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de Nord-Vest
4. Susținerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj
5. Finalizarea tuturor tronsoanelor de centură și a drumurilor TransRegio din regiunea de Nord-Vest
6. Realizarea Autostrăzii Nordului Suceava- Bistrița- Cluj -Maramureș -Satu Mare
7. Realizarea autostrăzii Via Carpathia, secțiunea care traversează Satu-Mare – Bihor
8. Electrificarea și modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor
9. Modernizarea căii ferate Satu Mare – Baia Mare – Cluj
10. Modernizarea căii ferate Bistriță – Cluj
11. Extinderea și modernizarea aeroporturilor din Regiunea de Nord-Vest
12. Construirea de domenii schiabile în Regiunea de Nord-Vest.

Partidul Naţional Liberal a demonstrat că este singura forţă politică din România, capabilă să asigure dezvoltare şi o calitate ridicată a vieţii cetăţenilor. Noi suntem partidul care am demonstrat că respectăm românii prin fapte şi nu prin vorbe.
Guvernările de dreapta şi administraţiile de dreapta au generat şi generează bunăstare în România. Noi suntem cei care cunoaştem importanţa fondurilor europene în dezvoltarea ţării şi tot noi suntem cei care ştim să le şi folosim.
De aceea, angajamentul nostru pentru cetăţenii din Regiunea de Nord-Vest este acela de a include în programul PNL de Guvernare toate proiectele strategice menţionate mai sus şi care considerăm că trebuie realizate cu prioritate în scopul dezvoltării regiunii de Nord-Vest şi a României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *