iohannis_ue
Europarlamentarul Daniel Buda: Doar Iohannis este capabil să preia președinția Consiliului Europei!
12 noiembrie 2018
46216842_936079756516322_3467834823324729344_n
Dezbatere cu Angela Merkel: Cum vede Germania viitorul Uniunii Europene
14 noiembrie 2018

Tăriceanu, acuzat că a primit mită de 800.000 de dolari!

tariceanu_poza_buna_se_stramba_42057500

Al doilea om în stat, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a primit mită în valoare de 800.000 de dolari!

Solicitarea DNA de ridicare a imunității șefului Senatului a fost însoțită de nu mai puțin de 73 de volume în care se detaliază activitatea infracțională a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, în vremea în care era premierul României, iar banii au fost folosiți pentru campania electorală.

Dosarul pentru care s-a cerut încuviinţarea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, „s-a constituit în 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cerea autorităților judiciare austriece”, a anunţat DNA.  Banii ar fi ajuns la demnitar în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

 

Tăriceanu acuză un presupus dosar politic

 

În replică la solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare, Călin Popescu Tăriceanu acuză, în mod previzibil, că este vorba despre un dosar politic.

„Este din nou un demers politic, aşa cum se vede în ultima vreme, însemnând ani de zile, acţiuni prin care o serie de lideri politici se doresc a fi scoşi din cursă. Mie mi s-a intentat acţiunea de mărturie mincinoasă acum doi ani de zile, am fost purtat frumuşel pe la procuratură, după aceea prin instanţe, ca să ajung să fiu achitat. Au văzut că nu merge cu ăla, atunci au zis bine, încercăm cu altceva şi acesta este al doilea demers care se înscrie în linia precedentă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a spus că Hotărârile de Guvern pe baza cărora DNA şi-a formulat acuzaţiile au fost cerute de Microsoft şi au fost adoptate deoarece licenţele folosite la acel moment de instituţiile statului nu erau plătite.

1 Comment

  1. Vasile Prian spune:

    Este o batalie, cum spune o vorba in popor „( sa nu te astepti ca viata sa fie cinstita)”
    Realitatile se percep greu, iar, adevarul „dreptul” umbla cu capul spart,
    Da doamne, putere de raspundere pentru ceea ce fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *