ue army
Primul fond UE pentru industria de apărare: deputații și miniștrii au ajuns la un acord
29 mai 2018
investitii
Investițiile străine vor fi supravegheate pentru a proteja interesele strategice ale țărilor UE
30 mai 2018

Taxele de utilizare a drumurilor: reforme care vizează protecția mediului și tratament echitabil pentru toți transportatorii

144210984

 

Țările din UE care impun taxe de utilizare a drumurilor bazate pe timp vor trebui să treacă la cele bazate pe distanțe pentru camioane și autobuze începând din 2023 și mașini începând din 2026, în conformitate cu proiectele de norme adoptate de Parlamentul European.

Amendamentele Comisiei de transport, votate joia trecută, urmăresc să contribuie la îndeplinirea obiectivelor UE de reducere a emisiilor poluante  pentru sectorul transporturilor și să facă taxele pentru utilizatorii rutieri mai echitabile.

Aceste reguli ar reglementa taxele pe care statele membre ale UE le impun sau le introduc pe drumurile rețelei transeuropene de transport.

Iată care sunt modificările esențiale făcute de deputații în comisiile de transport:

 

Protecția mediului

  • Pentru a se asigura că vehiculele sunt taxate în funcție de utilizarea efectivă a traficului rutier și de poluarea pe care o generează, taxarea rutieră impusă de statele membre ar trebui să se distingă din 2026 pentru autoturisme (cu doi ani mai devreme decât a propus Comisia UE), vehiculele grele și camioanele de mărfuri de peste 2,4 tone (cu un an mai devreme).
  • Pentru a încuraja utilizarea vehiculelor ecologice, țările UE ar trebui să stabilească diferite tarife de taxare rutieră pe baza emisiilor de CO2, iar tarifele pentru camioanele cu emisii zero ar trebui să fie cu 50% sub cea mai mică rată.
  • Începând cu anul 2021, taxele privind „costurile externe” pentru poluarea atmosferică sau fonică din cauza traficului ar trebui să fie aplicate vehiculelor grele și vagoanelor de mărfuri pe drumurile cu plată.

Tratament echitabil pentru toți transportatorii

  • Pentru a asigura un tratament echitabil pentru toți transportatorii, începând cu anul 2020, taxarea rutieră ar trebui aplicată tuturor vehiculelor grele (normele actuale permit țărilor UE să scutească vehiculele grele de până la 12 tone, precum și autobuzele și autocarele).
  • Normele ar permite țărilor membre  să stabilească reduceri, de exemplu pentru utilizatorii frecvenți de vehicule ușoare în zonele de așezări dispersate și la periferia orașelor.
  • Până în momentul în care se efectuează trecerea de la tarifele bazate pe timp la tarifele bazate pe distanțe, proiectul de norme stabilește limite ale tarifelor pe termen scurt care pot fi impuse șoferilor din alte state membre (deputații europeni doresc ca autocolantele „vineta” să fie disponibile pentru perioade mai scurte de o zi și o săptămână).

Veniturile provenite din taxele bazate pe distanțe ar trebui să fie investite în proiecte de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *