pesticide-danger-cancer-e1494431574442-620x272
Comisia pentru pesticide va investiga până la sfârșitul anului 2018 procedura pentru autorizarea pesticidelor și va propune ameliorări
17 mai 2018
Avion canadair de la sécurité civile française effectuant un largage sur un feu
Comisia de Mediu: Deputații europeni votează pentru îmbunătățirea capacității de protecție civilă în Uniunea Europeană
21 mai 2018

Testarea cosmeticelor pe animale: eurodeputații cer o interdicție globală

White rabbit in scientific lab experiment

UE ar trebui să lanseze o mișcare diplomatică pentru a obține interzicerea la nivel global a testelor produselor cosmetice pe animale, cel mai târziu în 2023, a cerut Parlamentul European.

În UE, vânzarea produselor cosmetice testate pe animale  a  fost interzisă din 2013.

Deputații subliniază că acest lucru nu a împiedicat industria de profil din UE să se dezvolte și să ofere in jur de 2 milioane de locuri de muncă. Cu toate acestea, în jur de 80% dintre țările din lume încă permit testarea pe animale și comercializarea produselor testate astfel. Deputații mai spun că există viduri în sistemul UE, anumite cosmetice fiind testate pe animale in afara UE și retestate cu metode alternative în UE înainte de a fi puse în vânzare.

Cele mai multe ingrediente din produsele cosmetice sunt utilizate și în alte produse, cum ar fi produse farmaceutice, detergenți sau alimente, putând fi testate pe animale conform altor legislații, se arată în text.

Absența unor date corecte privind cosmeticele testate pe animale și apoi importate în UE rămâne o chestiune serioasă, spun deputații. UE ar trebui să se asigure că niciun produs de pe piața sa nu a fost testat pe animale într-un stat terț, spune textul.

Pentru a obține o interdicție la nivel global a testării produselor cosmetice pe animale și a comercializării ingredientelor cosmetice testate astfel, deputații cer liderilor UE să utilizeze rețelele diplomatice pentru a crea o coaliție și a lansa o convenție internaționala în cadrul ONU. Interdicția ar trebui să fie valabilă înainte de 2023, mai spun ei.

Deputații vor și să se asigure că interdicția UE nu este slăbită fie in negocierile comerciale, fie de regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Conform unui Eurobarometru special nr. 442 din martie 2016, 89% din cetățenii UE sunt de acord că UE ar trebui să facă mai mult pentru a atrage atenția asupra importanței bunăstării animalelor la nivel internațional. 90% dintre cetățenii UE sunt de acord că este important să se stabilească standarde înalte privind bunăstarea animalelor, recunoscute la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *