subventie-bovine-2015-600x381
Daniel Buda: Fondurile europene sunt șansa crescătorilor de bovine din România
4 decembrie 2017
catalin-predoiu
Încă o lovitură pentru Justiție dată în Camera Deputaților. Parlamentarii acuzați de ANI sunt iertați
4 decembrie 2017

UE alocă 20 mil. de euro către America Centrală pentru lupta împotriva criminalității organizate

America Centrală

Comisia Europeană va anunța alocarea a 20 milioane de euro pentru îmbunătățirea cooperării dintre anchetatorii care analizează rețele de crimă organizată transnațională care operează pe teritoriul Americii Centrale.

Programul regional –  ICRIME – va sprijini autoritățile din El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Belize, Costa Rica, și Republica Dominicană.

„Activitățile infracționale transnaționale reprezintă o provocare majoră pentru dezvoltarea economică din America Centrală. Lupta împotriva criminalității organizate nu se oprește la granițe. Prin această nouă acțiune regională, UE susține țările din America Centrală în efortul lor de a tempera infracțiunile transnaționale organizate și de a întări integrarea regională”, a declarat Comisarul european Neven Mimica, responsabil pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare.

UE va contribui cu 20 de milioane de euro, Spania și Secretariatul General al Sistemului de Integrare din America Centrală vor contribui cu 1,5 milioane de euro.

Programul va permite creșterea gradului de transmitere a informațiilor în țări, utilizarea dovezilor altor țări, coordonare comună pe teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *