bani falși euro
Europol & Eurojust: 159 de arestări într-o săptămână printre cărăușii de bani ilegali
5 decembrie 2017
steag-ue
UE: Lupta împotriva discriminării nu dă roade nici după 10 ani
6 decembrie 2017

UE a publicat Lista celor 17 țări aflate pe lista neagră a paradisurilor fiscale

paradisuri fiscale

Uniunea Europeană are, începând de ieri, o listă neagră a țărilor cu care nu va mai colabora din cauza faptului că susțin schemele de evitare a plății taxelor către statele membre, prin paradisuri fiscale. Nu toate sunt la fel, așa încât alte 50 de țări au primit avertisment și recomandări pentru a-și îndrepta politicile de lucru în domeniu.

Cele 17 țări au refuzat orice cooperare și schimb de informații cu instituțiile europene, iar restul țărilor avertizate și-au asumat angajamente de implementare a unor mecanisme de minimă transparență până la finalul anului 2018.

Samoa Americană, Bahrain, Barbados, Grenada, Guam, Coreea de Sud, Macao, Insulele Marshall, Mongolia, Namibia, Palau, Panama, Samoa, Trinidad Tobago, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, figurează pe lista neagră.

Pentru aceste țări vor fi aplicate sancțiuni clare, iar pentru companiile care își rulează banii în acele zone vor fi asigurate măsuri suplimentare de către statele membre precum pierderea dreptului de deducere a cheltuielilor de la impozitare, ridicarea gradului de risc la auditare.

Următoarele țări identificate cu regimuri fiscale dăunătoare pentru alte țări și-au asumat să aducă modificări până la finalul anului 2018: Andorra, Armenia, Aruba, Belize, Botswana, Cabo Verde, Isulele Cook, Curacao, Fiji, Hong
Kong, Iordania, Liechtenstein, Maldive, Mauritius, Maroc, Sfântul Vicențiu și Grenadinele, San Marino, Seychelles, Elveția, Taiwan, Tailanda, Turcia, Uruguay și Vietnam.

Curaçao, Hong Kong, Noua Caledonie, Oman, Qatar și Taiwan s-au angajat să pună la punct un sistem care va permite schimbul automat de informații cu statele membre UE.

Alte țări au promis că vor adera la standardizări internaționale sau că vor lua măsuri în termen de doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *