Money-Laundering-Feature-Image
Spălarea banilor: deputații europeni vor deconspirarea adevăraților proprietari de companii
24 aprilie 2018
Cervical Cancer Vaccine
Îngrijorare în Parlamentul European. România este campioană la numărul de decese cauzate de rujeolă
24 aprilie 2018

UE trebuie să sprijine organizațiile societății civile care promovează valorile europene

foto-societate-civila-

 

Deputații europeni solicită un nou instrument pentru a sprijini organizațiile societății civile care promovează valorile europene.

Organizațiile societății civile (OSC) se confruntă cu dificultăți în asigurarea unor fonduri suficiente pentru dezvoltarea și desfășurarea activităților lor în mod independent și eficient, spune textul adoptat de europarlamentari.

Deputații europeni solicită UE să creeze un instrument de finanțare – Instrumentul european pentru valori – pentru a promova și proteja valorile UE, în special democrația, libertatea, statul de drept și drepturile fundamentale, în cadrul bugetului UE al următorului cadru financiar multianual (CFM). Noul instrument ar trebui să finanțeze organizațiile societății civile care activează la nivel local și național în promovarea și protejarea acestor valori.

Noul instrument ar trebui să fie complementar fondurilor europene deja existente și ar trebui finanțat prin programe noi.

Textul a fost aprobat cu 489 voturi pentru, 137 împotrivă și 14 abțineri.

Acum, UE oferă finanțare directă – Instrumentul european pentru democrație și drepturile omului – organizațiilor societății civile (OSC) care își desfășoară activitatea în țările terțe pentru a promova valorile UE. Cu toate acestea, fondurile pentru ONG-urile care promovează valorile UE în interiorul UE sunt în prezent foarte limitate, mai ales  pentru ONG-urile care operează la nivel local și național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *