tv
Antitrust: Comisia Europeană suspectează practici anticoncurențiale în acordarea drepturilor de difuzare a competițiilor sportive
11 aprilie 2018
iohh-si-kov_1-465x390
Președintele României refuză cererea ministrului Justiției de revocare a procurorului șef al DNA
16 aprilie 2018

În urma plângerilor repetate din țările Europei de Est, Comisia Europeană consolidează drepturile consumatorilor

buda hogan

 

În ultimii ani, o serie de reprezentanți ai statelor din Europa de Est au semnalat practicarea dublului standard la calitatea produselor comercializare pe piața europeană. Este vorba despre  produse care se comercializează în Vestul Europei la anumite standard de calitate, în vreme ce aceleași produse vândute în țările din Est sunt de calitate mai proastă.

 

Dublul standard la produse, semnalat  de est-eropeni

 

Printre cei care au făcut nenumărate interpelări la Bruxelles pe această temă este și europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE).

„Comisia Europeană trebuie să pună capăt practicilor de fragmentare a pieței unice și să revizuiască legislația Uniunii Europene pentru a proteja consumatorii prin eliminarea standardelor duble de calitate a produselor vândute în Europa Centrală și de Est și, respectiv, în vestul Europei! Alături de un grup de colegi din Parlamentul European am depus o interpelare majoră cu solicitare de răspuns scris și dezbatere, adresată Comisiei Europene, pe tema diferențelor în privința declarațiilor, a compoziției și a gustului produselor de pe piețele menționate. La reuniunea Consiliului de Agricultură și Pescuit, desfășurată la Bruxelles în data de 6 martie 2017, în cadrul căreia a fost discutată problema dublei calități a produselor alimentare, Comisiei i s-a solicitat «să aibă în vedere acțiuni adecvate, inclusiv elaborarea unor acte legislative la nivelul UE». Studiile au confirmat existența unor diferențe în ceea ce privește compoziția și calitatea produselor de aceeași marcă și cu ambalaj identic care sunt vândute pe piețele din Centrul/Estul UE și pe cele din Vestul UE, precum și faptul că multe dintre produsele vândute în țările din Centrul/Estul UE conțin adeseori ingrediente de calitate mai scăzută decât produsele de marcă vândute pe piețele din Vestul UE. Unele studii indică faptul că până la jumătate dintre produse conțin diferențe care au efecte importante asupra calității lor, printre care se numără o proporție mai scăzută de carne, o proporție mai mare de grăsimi, mai mulți îndulcitori și conservanți artificiali și o greutate mai mică. Acest lucru a fost constatat pentru o gamă largă de produse (de la produse alimentare și articole de toaletă până la detergenți și dezinfectanți), care sunt de calitate inferioară și, uneori, mai scumpe decât produsele identice vândute pe segmentul vestic al pieței UE. Este adevărat că întreprinderile își diferențiază produsele în funcție de piețe. Este însă inacceptabil să existe diferențe la nivelul calității ingredientului de bază, iar consumatorii să fie induși în eroare. Am solicitat Comisiei Europene să ne comunice, atât în scris cât și în cadrul unei dezbateri viitoare din Parlamentul European, ce măsuri se vor lua pentru a pune capăt acestor practici de fragmentare a pieței unice. Totodată, am invitat Comisia să ne comunice dacă intenționează să revizuiască legislația UE pentru a proteja consumatorii prin eliminarea standardelor duble de calitate a produselor vândute în Centrul/Estul și, respectiv, în Vestul Europei“, spunea la momentul respectiv europarlamentarul Daniel Buda, membru în Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European.

 

 

Comisia Europeană oferă un „New Deal” consumatorilor europeni

 

În urma nenumăratelor sesizări cu privire la dublul standard de calitate practicat de companii pe piețele din Est și din Vest, Comisia europeană propune consumatorului european un „New Deal”, prin care dorește să consolideze drepturile acestora.

Comisia Europeană a propus  un nou acord pentru a se asigura că toți consumatorii europeni beneficiază pe deplin de drepturile pe care le au în temeiul legislației UE. Noua ofertă pentru consumatori, care se va baza pe ceea ce Comisia Juncker a reușit deja să îmbunătățească pe zona de protecție a consumatorilor, va permite entităților calificate să lanseze acțiuni reprezentative în numele consumatorilor și să introducă mai multe competențe de sancționare pentru autoritățile consumatorilor din statele membre. De asemenea, se va extinde protecția consumatorilor pe zona de  online și se va clarifica faptul că standardele duble  de calitate care induc în eroare consumatorii sunt interzise.

În mod concret, Noua înțelegere pentru consumatori va consolida drepturile consumatorilor on-line, cu o mai mare transparență pe piața online și   în rezultatele căutării pe platformele online. Acesta va oferi consumatorilor instrumentele necesare pentru a-și exercita drepturile și a obține compensații pentru a asigura o mai bună protecție împotriva practicilor comerciale neloiale.

În cadrul propunerii, autoritățile naționale de protecție a consumatorilor vor avea puterea de a impune sancțiuni eficiente, proporționale și disuasive în mod coordonat. În cazul încălcărilor răspândite care afectează consumatorii din mai multe state membre ale UE, amenda maximă disponibilă va fi de 4% din cifra de afaceri anuală a comerciantului în fiecare stat membru . Statele membre sunt libere să introducă amenzi maxime mai mari.

În urma instrucțiunilor  Comisiei adoptate în  septembrie 2017, Noua înțelegere pentru consumatori va actualiza directiva privind practicile comerciale neloiale pentru a face clar faptul că autoritățile naționale pot evalua și aborda practici comerciale înșelătoare care implică comercializarea produselor ca fiind identice în mai multe țări ale UE, dacă compoziția sau caracteristicile lor sunt semnificativ diferite.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *