Clipboard06-1
Viitorul Europei: Zona Euro, un obiectiv național fundamental pentru România
23 octombrie 2018
cross-border-trans
Viitorul Europei: Klaus Iohannis vrea o Uniune sigură, dar unde libera circulație să fie respectată
23 octombrie 2018

Viitorul Europei: Lider global în conectivitate

Decimos-adiós-en-Europa-al-bloqueo-regional-de-Internet-e1450363804275

Viziunea României asupra viitorului Europei, prezentată marți la Strasbourg de către președintele Klaus Iohannis, plasează comunitatea ca pe un lider global în conectivitate, prin educarea cetățenilor europeni astfel încât aceștia să fie parte a revoluției tehnologice și digitale.

Europa este și trebuie să rămână un lider pe plan internațional în multiple domenii, cu precădere în ceea ce privește revoluția tehnologică și digitală. Europa are capacitatea și forța de a se transforma și de a fi lider în conectivitate.

Creșterea și stabilitatea, competitivitatea, securitatea și îmbunătățirea calității vieții tuturor europenilor depind de cât de ambițioasă și hotărâtă este Europa în privința digitalizării, respectiv cercetării și inovării.

În același timp, trebuie să asigurăm o mai bună adaptare a forței noastre de muncă la nevoile, cerințele și evoluțiile pieței interne, pentru a garanta că progresul social și competitivitatea merg mână în mână.

Trebuie să fim, de asemenea, conștienți de faptul că transformarea digitală a societății nu va putea fi înfăptuită fără o investiție masivă în educație și în noile aptitudini necesare.

Toți cetățenii – din orice regiune și orice grup social – trebuie angrenați în aceste evoluții. Acesta trebuie să fie angajamentul nostru, al celor ce conduc Europa, și în această diversitate și cuprindere va sta tăria continentului nostru în competiția globală ce va urma”, le-a spus președintele Iohannis parlamentarilor europeni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *