20181010PHT15618_original
Bono la Parlamentul European: „Europa este un gând care trebuie să devină un sentiment și eu sunt, ca artist, în slujba sa”
11 octombrie 2018
cadastru_60883700
ANCPI: Vezi aici lista localităților din Regiunea de Nord-Vest care vor primi bani europeni pentru cadastrare
15 octombrie 2018

Viitorul misiunilor internaționale de observare a alegerilor

qqqqqqqqqqqqqq

„Cetățenii noștri caută să trăiască într-o lume cu mai multe democrații și mai puține regimuri autoritare”, a declarat președintele Tajani la o conferință la nivel înalt privind supravegherea electorală.

 

„Prima misiune a fost efectuată în 1994 în Belarus. Până în prezent, Parlamentul a efectuat 209 de misiuni de supraveghere electorală în 78 de țări „, a declarat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, în cadrul unei conferințe  pe tema” Viitorul supravegherii internaționale a alegerilor „.

Organizat împreună cu SEAE, evenimentul  a reunit deputați europeni, foști șefi de stat, parlamentari naționali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, observatori electorali, donatori și societatea civilă pentru a împărtăși cele mai bune practici privind desfășurarea alegerilor și dezbaterea viitoarelor provocări și oportunități pentru misiunile de observare a  alegerilor.

 

”Aceste misiuni reprezintă un exemplu al angajamentului nostru față de o diplomație parlamentară robustă, un instrument fundamental pentru influențarea scenei internaționale. Este în interesul cetățenilor noștri să trăiască într-o lume cu mai multe democrații și mai puține regimuri autoritare, care adesea cauzează instabilitate, valuri de refugiați și declin economic. Monitorizarea alegerilor în țările din afara UE necesită credibilitate și sensibilitate politică. Faptul că este efectuată de reprezentanții aleși ai cetățenilor UE are, prin urmare, o mare valoare adăugată și mărește vizibilitatea misiunilor electorale. De aceea, în misiunile Uniunii Europene, observatorul principal al alegerilor este întotdeauna un deputat european, capabil să echilibreze analiza tehnică cu considerentele politice necesare „, a spus președintele Tajani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *