Light tributes placed during a silent protest in memory of murdered journalist Jan Kuciak and his girlfriend Martina Kusnirova, seen in photo, in Bratislava, Slovakia, on Wednesday, Feb. 28, 2018.  Investigative journalist Kuciak was shot dead in Slovakia last week while working on a story about the activities of Italian mafia in Slovakia and their alleged links to people close to Prime Minister Robert Fico.(AP Photo/Bundas Engler)
Asasinarea lui Ján Kuciak: Deputații europeni solicită acțiuni de protejare a jurnaliștilor din întreaga UE
25 aprilie 2018
31206628_728120533978913_1963276780975335505_n
Viitorul Politicii Agricole Comune, dezbătut cu membrii parlamentelor naționale la Bruxelles
25 aprilie 2018

Viitorul nostru digital: Astăzi, conferință la nivel înalt în Parlamentul European

Embracing-Digital-Future

O conferință la nivel înalt privind „Modelarea viitorului nostru digital: provocarea revoluției digitale” are loc astăzi în Parlamentul European, la Bruxelles,   între orele 14,30 – 19,00.

Parlamentarii vor discuta cu experți, lideri politici, reprezentanți din industrie, giganti tehnici, inclusiv Google și Facebook și alte părți interesate, provocările și oportunitățile pentru europeni într-o societate digitală și modalitățile de mobilizare a investițiilor, de stimulare a inovării și de asigurare a unei economii de platforme online pentru afaceri și consumatori.

Înaintea conferinței, organizată în strânsă cooperare cu Comisia Europeană, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat: „Piața unică digitală creează oportunități reale, dar vine cu riscuri reale. UE ar trebui să conducă modalitatea de a crea condiții de concurență echitabile în beneficiul cetățenilor noștri. Oportunitatea vine cu responsabilitate și trebuie stabilite reguli corecte. Lumea digitală nu poate fi o junglă fără legi, libertatea și responsabilitatea trebuie să fie legea care guvernează această lume”.

După sesiunea de deschidere, găzduită de președintele PE Antonio Tajani și de comisarul european pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel, conferința va fi structurată pe patru teme:

  • Investiții pentru a debloca digitalizarea, pentru a stimula competitivitatea și pentru a evita o diviziune digitală: Cum să vizăm și să mobilizăm investițiile în conectivitate și în infrastructura de date (5G, computere de înaltă performanță, inteligență artificială) pentru a debloca inovațiile digitale de ultimă oră în sectoarele UE?
  • Inovarea, cercetarea și utilizarea datelor în era digitală: Cât de bine să valorificăm cercetarea și excelența științifică ale UE pentru a genera inovații digitale și pentru a facilita digitalizarea industriei europene? Cum încurajăm inovația bazată pe un acces mai bun, utilizarea și reutilizarea datelor?
  • Oportunități și riscuri, inclusiv încredere, securitate și confidențialitate, într-o societate digitală: Care sunt avantajele, provocările și oportunitățile pentru utilizatorii serviciilor digitale în apariția noilor realități digitale? Cum să menținem cel mai bine încrederea online și să garantăm securitatea și respectul pentru viața privată pentru cetățenii și consumatorii europeni?
  • Cum se poate asigura o economie de platforme online de care să beneficieze întreprinderile și consumatorii, susținută de o impozitare echitabilă: Cum pot companiile să maximizeze beneficiile pieței unice digitale și să opereze într-un mediu de afaceri echitabil transfrontalier? Cum asigurăm o economie de platforme on-line care aduce beneficii întreprinderilor și consumatorilor, susținută de o impozitare echitabilă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *