sova
Europarlamentarul Daniel Buda: ”Să existe bani puși la dispoziția țării tale de către Comisia Europeană, iar tu să îi ignori cu bună știință, reprezintă un act de trădare națională!”
14 mai 2018
europe-1024x635
My Europe-My Future: Concurs pentru tineri și jurnaliști din Regiunea de Nord-Vest
15 mai 2018

Vin ploile! Cod galben în 22 de județe

meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare meteorologică de cod galben pentru 22 de județe pentru zilele de marți și miercuri.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15-25 l/mp.

Codul galben este stabilit pentru marți, de la ora 18,00, până miercuri la ora 9,00.

”În seara zilei de marți (15 mai) și în noaptea de marți spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50-60 l/mp”, se arată în avertizarea ANM.

Județele aflate sub atenționare de cod galben pentru ploi sunt: Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Timiș și Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *