detasare
Muncitorii detașați: vot final privind salarii și condiții de muncă egale
30 mai 2018
photo_verybig_171164_98450500
Parlamentul European cere Comisiei să aprobe aderarea României la Schengen
31 mai 2018

Xavier Bettel , premierul Luxemburgului: ”Consolidarea unității europene este în interesul nostru!”

xavier-bettel-mdpi

 

Premierul  Luxemburgului, Xavier Bettel, a dezbătut miercuri viitorul Europei cu deputații europeni și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude  Juncker.

„Este în interesul statelor europene să întărească comunitatea și să accelereze procesul spre o Uniune Europeană unită, exact în acele zone în care cetățenii o cer”, a spus premierul Bettel, subliniind convingerea că doar un răspuns european poate asigura bunăstarea popoarelor continentului și să abordeze provocările globale actuale.

„Piața unică este o condiție prealabilă pentru ca afacerile noastre să fie și să rămână competitive la nivel mondial, iar moneda euro continuă să fie crucială pentru buna funcționare a pieței interne”, a adăugat el, subliniind că este de o importanță strategică să se aprofundeze Uniunea Economică și Monetară .

Premierul Bettel a vorbit în favoarea impozitării corecte a companiilor pe internet, susținând și  ideea de scădere a taxelor ca mijloc de stimulare a competitivității globale, fără ca aceasta să ducă la dumping. El a insistat, de asemenea, asupra importanței procesului de piață unică digitală a UE, asupra marilor beneficii ale programului de schimb Erasmus și asupra necesității de solidaritate în abordarea crizelor migraționale.

„Nu ar trebui să încercăm să introducem o solidaritate flexibilă, care va duce doar la lipsa de solidaritate reciprocă„, a punctat premierul din Luxemburg.

La final, premierul luxemburghez a spus că valoarea adăugată a Uniunii Europene poate fi ușor demonstrată de numărul cetățenilor britanici care solicită cetățenia în alte țări ale UE după votul pentru Brexit.

Liderii principalelor grupuri politice și președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, au insistat asupra faptului că impozitele echitabile ar trebui să aibă prioritate față de reducerea impozitelor și că, în special, taxele digitale au fost întârziate pentru ca întreprinderile multinaționale să plătească contribuția lor la piața internă. Deputații europeni au discutat, de asemenea, modalități de abordare a fragilității zonei euro și de evitare a crizei italiene care s-ar propaga în întreaga zonă euro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *