46216842_936079756516322_3467834823324729344_n
Dezbatere cu Angela Merkel: Cum vede Germania viitorul Uniunii Europene
14 noiembrie 2018
2018_09_21_2_rsz_crp
Gabriela Firea a demisionat!
19 noiembrie 2018

Zi decisivă pentru Firea. PSD decide dacă îi retrage sprijinul politic

Gabriela-Firea-Liviu-Dragnea-INQUAM_George_Vilia-640x400

 

Disensiunile de la vârful PSD continuă și ar putea fi tranșate astăzi, în Comitetul Executiv al partidului care are loc la București. Tema principală ar fi remanierea guvernamentală, însă Se ia în discuție și retragerea sprijinului politic pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

 

Liderul PSD cu cele mai multe voturi obținute, primarul general al Capitalei Gabriela Firea, ar putea să fie exclusă din PSD astăzi. Liderii partidului, care se reunesc în Comitetul Executiv, ar putea să-i retragă sprijinul politic.

Nu-mi rămâne decât să sper – speranța moare ultima – că vom avea parte de o discuție rațională, bazată pe argumente raționale, aș spune chiar lucidă. Dacă nu s-a putut până acum, măcar de acum înainte, având în vedere și contextul politic și ce se întâmplă în țară, precum și semnalele și avertismentele pe care le-am primit de la partenerii noștri externi. Poate că nu este totuși și CEx-ul organizat la Parlament o partid de vânătoare, de vânat de oameni politici. Eu am spus că dl Dragnea a fost cel care a fost de acord că eu să candidez, dar după ce am câștigat alegerile și mai ales după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare, între noi practic nu a mai exist o relație de colaborare decât atunci când eram folosită ca să transmit niște mesaje, spunându-le celor din anturaj sau apropiaților că eu doresc să iau partidul și, mai grav, să candidez în locul domniei sale la prezidențiale, lucru total neadevărat. Anul trecut pe vremea această, veți găsi declarațiile mele și ale primarilor de sector cu privire la faptul că dl Dragnea este de acord să se taie din bugetul Primăriei Capitalei și din bugetul primăriilor de sector, lucru cu care noi nu am fost de acord pentru că erau și sunt în derulare proiecte foarte importante pentru capitală. Bineînțeles că nu am mai dorit să continui public această luptă, pentru că mi s-a spus ce mi se repetă și acum neîncetat, faptul că afectăm imaginea partidului și că nu este bine să spunem în exterior ce se întâmplă în interiorul partidului, să ne spălăm rufele în familie. Toate cercetările sociologice din ultima perioadă, la întrebarea cum credeți că merge, evoluează țara noastră, răspunsul majoritar a fost „negativ” și atunci nu-ți pui o întrebare? Nu încerci să schimbi ceva? Înțeleg că nu, înțeleg că trebuie să închidem gura, să punem leucoplast pe gură unora, pe alții să-i excludem, să nu-i mai avem de față și asta înseamnă că totul se repară”, a declarant Gabriela Firea pentru Digi 24.

 

Conflictul dintre cel mai votat lider PSD, Gabriela Firea, și președintele partidului, Liviu Dragnea, a izbucnit imediat după protestele  diasporei din 10 august. La acel moment, Gabriela Firea a declarant public că președintele Dragnea ar încerca să îi pună în spate reprimarea violentă a protestelor, în încercarea de a scăpa de ea.   Conflictul dintre cei doi lideri pare să fie reconciliabil. Analiștii prognozează că atât Liviu Dragnea, cât și Gabriela Firea și-ar dori o candidature din partea PSD la funcția de președinte al României la alegerile de anul viitor.  Dacă Gabrielei Firea i se retrage astăzi sprijinul politic, Liviu Dragnea scapă de un opozant puternic în partid. Pe de altă parte, războiul celor doi lideri PSD, atît de apropiați în urmă cu nici jumătate de an, ar putea fi doar un joc de imagine al  partidului, pentru a o propulsa pe Gabriela Firea drept candidat independent la prezidențiale, susținut de PSD. Modelul a mai fost folosit de către PSD pentru câștigarea primăriei Capitalei cu ”independentul” Sorin Oprescu, în anul 2008.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *